Grønsund tur

Dato/tid
Date(s) - 24/06/2018
08:30 - 17:00

Kategori

Deltagere: 6

  • Johnnie Egon Skov
  • Flemming Jensen
  • Henrik Schultz
  • Uffe Larsen
  • Steen Bendtsen
  • Mike Droba Skov
Bemærk: Deltager kan have reserveret mere end en plads.

Kontakt for mere information:
Johnnie Egon Skov, Mobil:

Dyk for CMAS* og opefter.

D. 12. september 1941 nødlandede et britisk fly af typen “Whitley” i Grønsund efter at være ramt af tysk antiluft skyts. Alle fem besætningsmedlemmer overlevede.

Siden har mange ledt efter den. Nogen siger den ikke  er der mere. Andre påstår de har været på den.

Som Indianer-Stig ville have sagt: “Den skal være der”.

Undertegnede har talt med én fra Falck’s sportsdykkerklub. Han fortæller at nogle fra klubben var på flyveren for 2-3 år siden. Jeg har fået udpeget på et kort, nogenlunde hvor det er.

Lidt om naturen: Farvandet mellem Møn og Falster, herunder særligt ud for Hårbølle er forholdsvist smalt. Dette betyder at der til tider kan være strøm der ændrer sig i løbet af døgnet. Hvis vind og strøm har stået “forkert” et par dage, er vandet i strædet “mælkehvid” pga. kridt fra Møns klint. Dette er ikke tilfældet når vi tager ud (som det ser ud i skrivende stund)

Bunden omkring sejlrenden er sandet og til tider kedelig. Dybden variere fra 13 til 20 meter. Tager man turen blot 5 minutters sejlads over mod det gamle færgeleje på Falstersiden er bunden meget varieret med store sten og vraggods.

Udførelse: Vi mødes i laden klokken 08:30 (der skal man have fyldt flasker) og pakker det vi skal have med. Afhængig af tilmeldinger tager vi begge både med. Der påregnes to dyk, så tag to flasker med. Husk madpakke og rigeligt med væske. Grillen bliver taget med og pølser med brød kan købes billigt (evt. overskud går i klubkassen)

Vi pakker os sammen i bilerne således der spares på brændstof. Vi kører til Hårbølle Havn hvor båden(e) sættes i. Briefing gives i Hårbølle. Husk speedbådscertifikat hvis du har et. Pris ide: 150 kroner.

Vel mødt.

Johnnie

Tilmeld

Du skal være logget ind, for at kunne tilmelde dig.