Dykketur til Rødehavet I uge 12

Dato/tid
Date(s) - 12/03/2023 - 19/03/2023
Hele dagen

Kategori
Ingen Kategori

Deltagere: 0
Bemærk: Deltager kan have reserveret mere end en plads.

Kontakt for mere information:
Flemming Jensen, Mobil:

I uge 12 ( søndag 19/3 til søndag 26/3 ) tager Uffe, Steen, Jacob og jeg til Sharm El Sheik i Egypten for at dykke.

Vi har begge været der tidligere, og vi havde nogle fantastiske dyk med millioner af farvestrålende fisk, koralrev i lange baner, skibsvrag med bla. det verdenskendte Thistelgorm som sank under anden verdenskrig. Vi prøver denne gang om ikke vi også kan få et par dyk på SS Dunraven som ligger på 15 til 29 meters dybde.
Og så skal Ras Muhammed selvfølgelig besøges som byder på et par håndfulde gode divespots, med flotte koralrev, lodrette vægge hvor der dykkes med flere hundrede meters dybde under sig.
og last fra forliste skibe som også ligger i dybet.

Indlogering er på et all inclusive hotel hos AmiSol, hvor vi kan bo for ca.  5600 kr. pr. snude.
Dykkende koster som følgende: 10 dyk = 2300 kr. som er grundpris, så kommer der tillæg på enkelte af spottene så som Thistelgorm 810 kr. som dækker heldags sejltur inkl. mad og drikkevarer på dagen. Dunraven koster 223 kr.
Der er lidt mindre tillæg for nationalpark-fee, som er fra 50 til 100 kr afhængig af hvilken nationalpark det er.
Samlet for dykning vil således blive ca. 3500 kr. plus minus et par hundrede. Og bestiller vi hjemmefra er der lige nu 20% i ekstra rabat på grundpakken, så den kommer ned på 1840 kr.
Så prisen vil formentlig ramme 9000-9500. Dette er inkl. alt… Mad- drikke- drinks- dykning-free-nitrox. osv.
Vi kan bo to og to sammen, og ønskes det at bo alene er dette også muligt mod et ekstratillæg.

Skriv eller ring til Flemming for yderligere info på 23837323 eller på Messenger.

P.S.  Skriv også gerne hvis I gerne vil med, men af en eller anden grund ikke kan i uge 11. Måske vi kan finde en løsning for os alle.

 

Lidt info om dykkerspot på turen.

Sharm el Sheikh er et af de mest populære dykkerrejsemål i Rødehavet. Her er så mange gode dykkemuligheder, at mange kommer igen år efter år.
En del dykkersteder i Rødehavet er på selv erfarne dykkeres verdens-top 10, og nogle af de bedste dive sites i Sharm ligger kun mellem et kvarter og en times sejlads fra havnen.

Dykningen er for alle niveauer. Dog anbefales det at have min Cmas2 eller lign., således at man kan få fuld udbytte af dybderne ned til 30 meter.
Der er normalt 2 dyk/dag og transfer til/fra dykkercentret inkluderet i prisen.

Dykningen ved Sharm el-Sheikh byder på flotte koraller, masser af vrag, varmt klart vand og et godt marineliv. De mange dykkersteder strækker sig fra Ras Mohammed marineparken på spidsen af Sinai halvøen, og videre nordpå op til Tiran Strædet i Aqaba Golfen. Området nyder godt af beliggenheden, og strøm og vind er derfor normalt rolig til moderat.

 

Dagsturen til det verdensberømte vrag SS Thistlegorm – der sank nær Shaab Ali nordvest for Ras Mohamed.
Dette store fragtskib lå for anker den 6. oktober 1941, da hun blev ramt af bomber fra et tysk bombefly.
Thistlegorm ligger nu på 30m dybde og er en oplevelse du ikke må gå glip af.
Det er næsten et museum af krigsmateriel lastbiler, tremmekasser af rifler, motorcykler, jeeps, fly-vinger, gummistøvler, tankvogne og endda 2 store lokomotiver, der blev slynget ca. 30m op i luften af eksplosionen i 1941 og nu ligger på sandbunden på hver side af vraget.
Her er masser af fotomuligheder og masser af marineliv som store grupper af banner fisk, batfish, trevally, muræner og endda barracudaer.

Tilmeld

Du skal være logget ind, for at kunne tilmelde dig.