Arkæologidyk 4. juni 2023

Dato/tid
Date(s) - 04/06/2023
09:00 - 15:00

Kategori

Deltagere: 0
Bemærk: Deltager kan have reserveret mere end en plads.

Kontakt for mere information:
Michael Tønning, Mobil:

Dykkertur med marinarkæologi søndag d. 4. juni kl. 09.00.

Vi skal ud og se på en af de lokale pladser med levn af gamle bebyggelser m.v.  Dybden er max. 4 meter, så selv snorkeldykkere kan være med.

Det bliver i Skælskørområdet, hvor der er fire steder at vælge imellem:

Stenkarret – en sandsynlig spærring eller kontrolsted i fjorden for sejlads til Skælskør. En del trækonstruktion, som måske give en ide om anvendelsen.

Gedehaveanlægget – måske en pirathavn med ca. 600 meter mole bestående af to parallelle pælerækker med sten imellem og en indsejlingspassage m.v.

Tudse Hage stenalderboplads fra Ertebølletid og ældre. I samarbejde med arkæologer er der tidligere gjort spændende fund.

Fedkrog stenalderboplads med fiskeanlæg. Et område med danmarksrekord i flint fra redskabsfremstilling.

Hvilken lokalitet vi kan dykke på, kommer an på vejret og ikke mindst om vi kun har en enkelt båd til rådighed. Det er usikkert om vi kan låne os til bådassistance, nu hvor klubbens gummibåd er solgt. Sikkerheden skal være i orden!

Du bedes medbringe: Kompas, skriveplade og 3 til 5 små markeringsbøjer (se billede / få forklaring af Michael T. eller find selv på noget brugbart). Har du en GPS/telefon/ur, der kan tåle vand, så tag den med.

Vær opmærksom på reglerne om dykkeres adfærd ved fortidsminder. (Gennemgået i dykkerteorien og på klubaften om marinarkæologi.)

Tilmeld senest d. 31. maj kl. 16.00 på michael@tonning.net  med oplysning om antal dyk, du har logget og om du må sejle klubbens båd.

Ring eller skriv gerne, hvis du har spørgsmål.

 

Arkæologiudvalget / Michael Tønning  .  5853 0777.

Tilmeld

Du skal være logget ind, for at kunne tilmelde dig.